SwedishEnglish
Dela till Facebook Dela till Twitter Maila Bokmärk i Google Mer...

STAIRWAY, en äventyrshistoria runt EKIM.

STAIRWAY: 10 Steg till Himlen.

STAIRWAY

John Zacharias,den typiske ingenjören, blev mer och mer provocerad av sin hustrus växande intresse för New Age, som han betraktade som ovetenskaplig hjärntvätt.

När hon en dag bad honom att läsa en liten skrift om en bok som påstods ha "kanaliserats" till författaren från Jesus Kristus, som hade givit boken titeln "En Kurs i Mirakler", var måttet rågat för Johns tålamod.

Men, i stället för att som vanligt försöka att övertyga sin fru att inse att allt detta bara var skrock och naivt önsketänkande, bestämde han sig konstigt nog för att läsa boken, med avsikt att bevisa för henne att allt detta var ren bluff.

Detta osannolika beslut förändrade Johns liv fullständigt. Efter att ha läst boken omvärderade John sin syn på verkligheten, och den fick honom att byta yrke till att bli psykoterapeut, och över tid fick den honom att lyssna på den gudomliga inre vägledning som finns i det tysta djupet i var och ens medvetande.

Johns inre vägledning ledde honom till en livslång väg mot upplysning. På sin väg dit, upptäckte han och utvecklade förmågan att transportera sig själv genom tid och rum. Denna förmåga registrerades av det globala övervakningssystemet TSS som vid år 2040 hade nått en sådan nivå av teknisk sofistikering att det kunde hålla konstant uppsikt på varenda individ på jorden.

När John, efter ha försvunnit utan att efterlämna ett spår på sin ett-hundrade födelsedag 2046, återvände efter tre hundra år, såg många myndigheter Johns återkomst som en allvarlig säkerhetsrisk som skulle kunna hota politisk kontroll. Förmågan till att hoppa genom rum-tiden hade från 2144 långsamt börjat sprida sig till andra. Oroliga för en snabbare ökning av denna förmåga på grund av Johns återkomst, grundades nu en speciell avdelning inom NSA, vilken fick uppdraget att undersöka, begränsa och eliminera denna risk.

Men, mörker kan aldrig utplåna Ljuset. Boken Stairway handlar om Johns andliga resa mot upplysning, och om vad som kommer att hända med mänskligheten när fler och fler av oss låter vårt inre Ljus skina, och hur detta till slut kommer att utplåna allt mörker.

Stairway

Köp STAIRWAY: 10 Steg till Himlen

Paperback : Amazon, $20.

E-bok Kindle: Amazon, $10.

Klicka på bilden till vänster, läs ett utdrag.

E-bok i fyra olika format samtidigt,
epub, mobi, lit och pdf :


Pris 65 kr__ Secured by PayPal

Recensioner:

Boken Stairway av Lars Gimstedt är en fantasifull och spännande vision om hur människornas utveckling på jorden kan ändras till något bättre. Det är också en väldokumenterad beskrivning av hur en annan bok, En Kurs i Mirakler (EKIM), kan åstadkomma en personlig och global andlig växt tvärs emot alla odds.

För den som har jobbat med EKIM finns det mycket man känner igen sig i. Men också för nybörjare kan boken ge en lättfattlig och lärorik idé om Kursens påverkande.
Boken är annorlunda i formatet än en vanlig roman. De olika stegen i Stairway (Trappstegen) är identifierad med färger som kan igenkännas i regnbågen.

Berättelsen består av brev och rapporter i olika format och typsnitt, samt med illustrationer och symboler. Variationerna som detta medför gör boken både vacker, mer intressant och lättare att läsa.

För min egen del fann jag Lars bok mycket engagerande och kan rekommendera den för alla som har jobbat med eller önskar att veta mer om Mirakelkursen.  Hans bok speglar hans ingående kunskap och erfarenhet med EKIM i olika situationer och sammanhang. Den beskriver en vision där något djupare i människan än jagandet efter pengar och position får uppenbara sig, och är därför en bok att låta sig inspireras av.

Albert Harloff, Stjärnsund, 27/4 – 2014.
(EKIM-översättare till norska, författare till Ske Din Vilja, ordf. Nätverket EKIM.)


'Imagine….all the people, living life in peace…' John Lennon

                 Lars Gimstedt föreställer sig en fridfull värld. Han föreställer sig en värld där 'En Kurs i Mirakler' och psykosyntesen visar oss hur vi kan leva ett fridfullt och harmoniskt liv. Han har skrivit en roman som berättar om en mans väg mot inre frid och mot att hjälpa världen att uppnå det. John Zacharias föddes 1946. I berättelsens början är han en ingenjör, gift med två barn. Han tänker som en ingenjör och han vill ha vetenskapliga och erfarenhetsbaserade bevis för det han är villig att överväga vara sant. Hans fru är en mer andligt inriktad person och funderar mycket runt olika 'new-age'-teorier. För att visa henne att hon är på fel väg, börjar han att läsa en bok som kallas ”En Kurs i Mirakler” (EKIM). Det visar sig att materialet påstås vara kanaliserat från en högre makt. Boken påstår att vi har fått allt om bakfoten. Den fysiska världen är helt enkelt en dröm. Vi drömmer en olycklig dröm för att vi tror att vi är avskilda fysiska varelser, som försöker få det vi behöver för att tillfredsställa vårt ego. Vi tror att vi kan bli lyckliga om vi bara får det. Sanningen, enligt EKIM, är att vi är alla Ett med den Helige Ande. Så snart vi inser detta genom Soningen, kommer vi bli sant lyckliga. Det här kan hända i Det Heliga Ögonblicket.

                 John Zacharias köper inte det här till en början. Han vill ha vetenskapliga bevis innan han är beredd att ändra sin syn på världen. Men något händer inom honom när han börja läsa EKIM och börjar tillämpa lektionerna. Han börjar känna sig mer fridfull. Hans relation till sin fru förbättras när han förlåter henne för allt. Han börjar ana att varseblivning är ett resultat av psykologisk projektion. Till slut beslutar han sig för att han inte vill stanna i sitt yrke som ingenjör. I stället börjar han en fyra år lång utbildning i psykosyntes. Han lär sig att kommunicera andliga budskap till andra. Det här skulle kunna räcka för en hel bok. Men fler äventyr följer.

                 På sin hundraårsdag försvinner han! Han dör inte, han bara försvinner, som Jesus eller Elias! Hans plan är att återvända till jorden efter 300 år, för att avsluta sitt arbete mot upplysning. Kan du gissa hur NSA ser på hans försvinnande? Uppfattas han som ett hot mot nationell säkerhet? Läs den här boken för att få reda den spännande upplösningen. Hur ser världen ut när EKIM blir den nya gyllene regeln?

Sam Menahem, Fort Lee, NJ, 6 maj 2014.”


(Dr. Sam Menahem, psykolog på andlig grund.
Grundare av Center for Psychotherapy and Spiritual Growth.)

Feed-back LÄSAR-FEEDBACK:  Hallå Lars!
Nu har jag läst ut Stairway. Å vilken glädjande läsning!
Du är verkligen en själsfrände till mig. Syskonsjäl.
Vi delar helt uppfattning om Jesu död och uppståndelse. Och dina tankar om den mänskliga döden - gillar stort, det är ju så jag också ser det: nåt att vara nyfiken inför, ha förväntan inför - även om sorgen och saknaden blir stor när man skiljs från dem man älskar. Man dör inte som själ, man bara lämnar kroppen. Mmm, absolut. Och tankarna om domens dag = befrielse. Ja. "Lyft era huvuden när den dagen närmar sig, för då närmar sig er befrielse" - typ, kommer inte ihåg bibelordet ordagrant. Och jag gillar hårt din totala pacifism. Slå aldrig tillbaka, förlåt! När jag säger såna saker skakar folk alltid på huvudet. "Ska vi låta ISIS slå ihjäl alla kristna?!? Näe, vi måste slå tillbaks", säger de bestämt och tittar allvarligt på mig. Alltså, jag kan ju inte ta lätt på att man därmed "accepterar" att människor blir dödade, torterade, våldtagna. Men vill man att ISIS-soldaterna nånsin ska kunna ändra sitt tänk och sitt handlande måste vi konsekvent visa att vi menar att ickevåld är vägen. Du har fått in väldigt mycket i den lilla boken...
Kristina, Mjölby
Jag, Yeshua

Jag, Yeshua. Väckaren.

Läs också min bok "Jag, Yeshua. Väckaren",
om den Jesus som framträder som författare av
En Kurs i Mirakler.

Det "evangelium" Jesus själv, eller Yeshua
som han hette på sitt modersmål arameiska,
hade kunnat skriva.

Läs mer ->


En kurs till mirakler

Ett pågående bokprojekt: En kurs till mirakler.

Boken innehåller ett antal korta berättelser, som bidragits av "EKIM-elever", om vardags-mirakler som de upplevt efter att ha överlämnat sitt beslutsfattande till Den Helige Ande.

Läs mer om den utgåva som nu finns av boken, bidra!
(Om du gör det, får du e-boks-versionen gratis + tillgång till alla framtida utgåvor.)

Jesus om att fånga tjuren.

Jesus om att fånga tjuren.

En dialog med Jesus runt de urgamla buddhistiska bilderna "Tjuren och hans herde", om att finna sitt Sanna Själv.

Läs mer ->

Produkt-trädet Titta på e-kursen,
Ett Psykosyntesperspektiv på
En Kurs i Mirakler
, som din vägledare i dina EKIM-studier.

För våra andra kurser och produkter, titta på vårt "Produkt-träd" - klicka på bilden till vänster.
 
Gå tillbaks till bokshopen.
   
  PsykosyntesForum