SwedishEnglish
Dela till Facebook Dela till Twitter Maila Bokmärk i Google Mer...

Jag, Yeshua. Väckaren.

 

Yeshua


Vem är Jesus?
Är han den som beskrivs av Paulus och evangelisterna i bibeln? Eller kan en klarare bild av den riktiga personen Jesus träda fram om man begränsar sig till att läsa bara det som historien pekar på som sannolika direktcitat?

Om Jesus, eller Yeshua som hans namn var på hans modersmål arameiska, skulle ha skrivit sitt evangelium själv, hur skulle den boken ha varit?

Den här boken utgör ett förslag på hur hans evangelium kunde ha sett ut. Boken baseras på det som modern historieforskning berättar om hans tid, och baseras också på de delar av religiösa böcker som går att bekräfta historiskt.

Eftersom historiska data, trots nya rön, fortfarande är mycket knapphändiga, är boken förstås mest skönlitterär, och det faller på dig, läsaren av boken, att avgöra vad i den du är villig att acceptera och vad du känner att du måste avfärda.

I bäggedera fallen, kan den här boken förhoppningsvist få dig att söka efter mer information om den verklige Yeshua bar Yosef från Nasaret, den fattige timmerarbetaren från en liten avskild by i en avlägsen del av det romerska imperiet som med sina ord och gärningar har påverkat mänskligheten under två årtusenden.

 


Köp boken "JAG, YESHUA. VÄCKAREN".

Jag, Yeshua.

Paperback : Amazon, $20.

E-bok Kindle: Amazon, $10.

Klicka på bilden till vänster, läs ett utdrag.

E-bok i fyra olika format samtidigt,
epub, mobi, lit och pdf :


Pris 65 kr__ Secured by PayPal

LyssnaKöp den som LJUDBOK:

____ Inläst av författaren, Lars Gimstedt.


Pris 140 kr_
_
Secured by PayPal

Lyssna på de två första kapitlen:

Kapitel 1. Drömmen.Kapitel 2. Ängeln.
Eller lyssna på det första kapitlet, tillsammans med bilder.

(Ljudboken kommer inte innehålla innehålls-förteckning, förord, etc, men detta finns i utdraget ovan - klicka på bilden av boken.)

 


I utgåvan som publicerades 26 juli 2014, har kapitlet om Bergspredikan reviderats, på grund av feed-back från läsare.

Som en service till dig som köpt pappers- eller Kindle-boken före detta datum, kan du ladda ned det här kapitlet genom att klicka på länken eller på bilden till höger.

Lyssna:


För dig som köpt e-boken via denna sida, så kan du helt enkelt uppdatera din version med hjälp av ditt nedladdnings-mail.


Bergspredikan

 


"Stort TACK för Jag, Yeshua. Väckaren. Jag läste boken med stort nöje på kort tid. Den är lättläst och hela berättelsen flyter på bra. Viktiga trossatser från EKIM är skickligt infogade. För mig är den en av de bättre böckerna om Jesus liv. Som alltid när jag gillar en bok så tycker jag att den var för kort. Det är som med god choklad, och ännu mer, med en andlig upplevelse med ljus och enorm kärlek. Jag vill helst att det aldrig tar slut och jag får vakna upp på riktigt.
Med vänliga hälsningar, Sylvia"


"Lars Gimstedt har publicerat en intressant bok om Jesus, eller Yeshua. Boken är skriven som en självbiografi av Yeshua, och täcker hela hans livstid från barndom fram till det allra sista mötet med lärjungarna efter återuppståndelsen.

Författaren har gjort ett imponerande bakgrundsarbete med avseende på arameiska och hebreiska namn, som används genomgående i boken. Detta gjorde det lättare för mig att läsa boken som en oberoende berättelse, utan att behöva koppla ihop den med bibeln hela tiden.

Det är en lättläst bok, kapitlen är relativt korta, de hänger samman och är koncisa. De som studerar En Kurs i Mirakler kommer att upptäcka många referenser, speciellt dess huvudsakliga fokus, att vi är alla ett med vår Skapare.

Det är uppfriskande att läsa en mer vardaglig beskrivning av Yeshuas liv som människa. Att hans liv inte var så annorlunda mot våra i många avseenden, så lätt att glömma. Att vi alla är på samma 'resa', återresan mot Himlen och Enhet. Han bara 'kom fram' före oss andra.

I författarens förord i början gör han klart att berättelsen är fiktiv, men baserad på tillgängligt material i bibeln och också i En Kurs i Mirakler. Icke desto mindre stimulerar den min egen syn på och min egen förståelse av människan Jesus, som på många sätt har kommit att betraktas som så speciell att vi 'ordinära' människor aldrig skulle kunna uppnå en sådan utvecklad andlig nivå som han gjorde.

Jag kan rekommendera boken som värdefull läsning för alla de som arbetar med, eller är intresserade av livets andliga sida. Med sina många nya tolkningar kan den leda till en bättre förståelse av vad detta handlar om, för de som vågar tänka 'utanför boxen'.

Stjärnsund,  1 juli 2014
Albert Harloff
"

(EKIM-översättare till norska, författare till Ske Din Vilja, ordf. Nätverket EKIM.)

"Jag, Yeshua. Väckaren av Lars Gimstedt är en skönlitterär berättelse om Jesu liv. Detta liv skiljer sig från det vi läst om i bibeln och, som Gimstedt skriver i förordet, 'den här boken återspeglar min personliga tro på hur Hans liv kan ha varit, och min personliga tro vem Yeshua egentligen var, i kontrast till de officiella beskrivningar Bibeln och andra kristna skrifter ger.'

När jag läser Jag, Yeshua: Väckaren, känner jag igen berättelsen i sig men jag känner att tolkningen av det som händer är mycket olik den jag lärt mig från mina egna bibelstudier. Jesus ser sig inte som en person som kan utföra mirakler. Som liten pojke älskar Yeshua (eller Jesus, namnet vi alla är mer bekanta med) att höra sin mor berätta om hur Gabriel kom till henne och han berättar för henne om hur en ängel besökt även honom och berättat om hans framtida liv.


Hans samtal med Ohannes (Johannes Döparen), Hakob (Jakob, hans bror) och sina tolv lärjungar är sådant jag kände mig bekväm med
och som stämde med de principer jag lärt mig. Men, några av svaren Jesus ger stämmer inte med min tro. Det svåraste att tro på var att han inte utför mirakler, utan att dessa förklaras mer som 'tro på dig själv och de kommer att hända'.

Jag, Yeshua: Väckaren är en mycket annorlunda sorts bok och, även om jag inte kunde hålla med om allt i den, fann jag mig själv fundera på de alternativa svaren. Lars Gimstedt har skrivit en berättelse som fick mig att tänka. Om förordet inte varit så uttömmande är jag inte säker på om jag hade tyckt om att läsa Jag, Yeshua: Väckaren. Den här boken måste läsas med ett mycket öppet sinne. God kunskap om bibeln är också till hjälp om du vill kunna jämföra trossatser med berättelser som denna.
"

Kritiker-betyg: 4 stjärnor av 5. Av Trudi LoPreto för Readers’ Favorite, 5 jan 2015.

 

Stairway

Stairway: 10 steg till himlen.

Läs också min science-fiction-bok om den fyrkantige ingenjören som provocerades att läsa En Kurs i Mirakler, vilket förändrade hans liv på oväntade sätt.

Läs mer ->


En kurs till mirakler

Ett pågående bokprojekt: En kurs till mirakler.

Boken innehåller ett antal korta berättelser, som bidragits av "EKIM-elever", om vardags-mirakler som de upplevt efter att ha överlämnat sitt beslutsfattande till Den Helige Ande.

Läs mer om den utgåva som nu finns av boken, bidra!
(Om du gör det, får du e-boks-versionen gratis + tillgång till alla framtida utgåvor.)

Jesus om att fånga tjuren.

Jesus om att fånga tjuren.

En dialog med Jesus runt de urgamla buddhistiska bilderna "Tjuren och hans herde", om att finna sitt Sanna Själv.

Läs mer ->

 
Produkt-trädet Titta på e-kursen
Ett Psykosyntesperspektiv på
En Kurs i Mirakler
, som din vägledare i dina EKIM-studier.

För våra andra kurser och produkter, titta på vårt "Produkt-träd" - klicka på bilden till vänster.
 
 
Gå tillbaks till bokshopen.
   
  PsykosyntesForum