SwedishEnglish
Dela till Facebook Dela till Twitter Maila Bokmärk i Google Mer...
 
En reflektion om frihet

Boken "En reflektion om frihet" av Kristina Post.

Så här beskriver författaren Kristina Post sin bok, i förordet:

Det här är en bok om om frihet och våra gränser. Jag fick idén efter ett samtal med en sjuttonårig elev som är muslim, som hade blivit varnad av sin imam för att sjunga julsången ”Nu tändas tusen juleljus”. Det bekymrade honom eftersom han gärna ville sjunga med skolkören på Luciahögtiden och ändå inte göra ”fel”. Det ledde till ett reflekterande samtal om våra gudsbilder, våra gränser och var Gud kan tänkas befinna sig. Samtalet fastnade i mig som viktigt, och snart formade sig den här boken i mitt sinne.

Min utgångspunkt är att jag är kristen. Jesus var en gränsöverskridare av stora mått. Hur är det med oss? Vilka gränser behöver vi och vilka är bara uttryck för vår rädsla för det okända? I vår tid med flyktingströmmar över alla gränser och gränsöverskridande överlevnadsfrågor som klimatet känns det viktigt att fundera över hur vi kan kliva ut ur våra boxar för att kunna räcka varandra handen och släppa lös vår nyskapande kreativitet. Våra gemensamma problem går bara att lösa tillsammans.

Den kristna tron handlar om kärlek och att räcka ut handen till alla, och för mig är det viktigt att ta det på allvar. Det har också fått mig att fundera över, inte bara vad jag själv låter mig begränsas av, utan också vilka gränser som människor ur andra trosmässiga traditioner kan tänkas ha. Jag måste ärligt säga att jag inte vet. Jag har som de flesta andra en uppsättning fördomar och egna föreställningar om vad andras religioner går ut på. Det enda rimliga förhållningssätt jag kan komma fram till är, att var och en måste ta dessa frågeställningar till sitt eget hjärta och ta sig en allvarlig funderare.

Vad har våra traditioner och religiösa sedvänjor med vår relation till Gud att göra? Ibland tycks mönstren bli viktigare än innehållet. Och alla som säger sig inte ha någon tro över huvud taget - även de låter sig ändå formas av mönster och system som finns runt om oss. Alla, tro eller inte, har skäl att tänka över vilka gränser som är livsviktiga och vilka som bara begränsar och hämmar. Vad är sann frihet på riktigt?

Den här boken kan utgöra underlag för samtal eller egna reflektioner, som man vill. En bok att använda i full frihet!

Om författaren:

Kristina Post är musik- och mattelärare i Motala, tillika körledare och engagerad i kommunpolitiken. Att reflektera kring livets frågor med vänner och sen försöka omsätta tankarna i vardagen hör till de viktigare delarna av livet.

Kristina Post
Kristina ser sig själv som en kreativ dåre, som hellre ser möjligheter än problem, och problem som utmaningar, och bär på en okuvlig tro att kärleken i längden kommer att övervinna det onda. En förtröstansfull Gudsrelation är kraftkällan i livet.

EN REFLEKTION OM FRIHET

Paperback: Amazon 100 kr

Klicka på bilden till vänster, läs ett utdrag.

E-bok, pdf: Klicka för att betala och ladda ned.


Pris 50 kr__ Secured by PayPal

Om du vill beställa boken direkt av Kristina, maila kristina.mailme@gmail.com.
Följ henne på FACEBOOK.

.

Feed-back

Läsar-feedback:

 En fin liten bok med många tankar. Jag och min fru högläste den för varandra hemma.
René

Tack så mycket för boken. Jag gillade den väldigt mycket. Jag tänker ju själv så mycket. Uppmuntrande bok
ZJ


Produkt-trädet För våra andra kurser och produkter, titta på vårt "Produkt-träd" - klicka på bilden till vänster.
Gå tillbaks till bokshopen.  
   
  PsykosyntesForum